duurzaamheid

Duurzaamheid is het uitgangspunt in de breedste zin van het woord, niet alleen omdat het nodig is, maar vooral omdat wij weten dat het gewoon kan. Wij creëren projecten gericht op de toekomst, bouwen duurzaam omdat wij de generaties na ons een leefbare wereld willen doorgeven. Bouw mee aan een duurzame toekomst en kies voor een Urban Home

house-1353389_640.jpg
iStock-1225582818.jpg
iStock-1128448745.jpg
Duurzame bouw
Urban Homes worden zo gebouwd dat alle grondstoffen en materialen hergebruikt kunnen worden. Voor de bouw zelf streven wij ernaar om materialen te hergebruiken die daarmee een nieuw leven krijgen in een Urban Home. Wij maken gebruik van houtskeletbouw met duurzame materialen zoals gerecycled hout en metaal. De meeste onderdelen van het project worden geprefabriceerd, hierdoor besparen wij op de productiekosten en is de overlast op de bouwlocatie te minimaliseren. Een bijkomend voordeel is dat er minder personeel en bouwverkeer voor een langere tijd van en naar de bouwlocatie hoeft te rijden.
Energiezuining
Urban Homes projecten worden uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van energieopwekking, op deze manier kunnen wij onze projecten energiezuinig maken. Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, het duurzame alternatief voor de cv-ketel op gas, met de warmtepomp daalt de CO₂-uitstoot substantieel. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem. Door de Urban Homes projecten uit te rusten met zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt, ook om de waterpomp te voorzien van elektriciteit. Urban Homes worden op basis van energie label A gebouwd; als je elementen als hoogwaardige isolatie, dubbel glas, zonnepanelen en een waterpomp in ogenschouw neemt, kom je tot de optelsom energie label A en bijna nul op de meter.
Groen en biodiversiteit
Urban Homes kenmerken zich door een zeer groen karakter, niet alleen in de betekenis van duurzaamheid, maar ook echt groen. Binnen het project creëren wij een centrale, groene buitenruimte die voor iedereen toegankelijk is en waar je dicht bij huis fijn kan genieten van het leven buiten. Daarnaast heeft deze groene ruimte een belangrijk sociaal karakter. Elkaar ontmoeten, afspreken, de jaarlijkse tuinbarbecue, of gewoon om de kinderen laten spelen. Binnen het groen zorgen wij voor een stukje biodiversiteit, een verscheidenheid aan planten en bijvoorbeeld insecten die passen bij de gezamenlijke buitenruimte.